ANKARA / POLATLI - Sevim Aras İlkokulu

Ara

Yeni çağımızın gerekliliklerinden olan 21. yy becerilerine öğrencilerimizin ulaşması için bilgi okuryazarlığının önemini biliyor ve yenilikçi yaklaşımlarımızla ürettiğimiz projelerimizle öğrencilerimize destek oluyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılında okulumuz 4/C ve 4/E sınıfının ortak çalışması ile oluşturulan, '' Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dünden-Bugünden-Geleceğe'' projemiz kapsamında oluşturulan yakın çevremizdeki kültürel ve tarihsel mirasımızın örnekleri olan Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Müzesi, Duatepe Anıtı ve UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil olan tarihi M.Ö 2500 yılına uzanan Gordion Antik Kenti, Müzesi ve Tümülüsüne yaparak, yaşayarak, gezerek öğrenme, tarihe eşlik etmek amacıyla gezi düzenlenmiştir.

Öğrencilerimiz bu gezi ile yakın çevresindeki tarihi ve kültürel yerleri tanımış ve bilgi sahibi olmuşlardır.

Kas

4. sınıf öğrencilerimiz,Polatlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde görevli antrenörlerimiz Mehmet Tuğra SARIKAYA ve Derya ÖZEN ile yapmış oldukları jimnastik çalışmalarıyla birlikte daha sağlıklı yarınlara bir adım daha attılar.

Kas

Öğrencilerimiz birçok kitabın sergilendiği Gordion Kitap Fuarına katılarak ilgi alanlarına yönelik kitapları inceleme fırsatı yakaladılar. Birçok yazarla tanışıp kitaplarını imzalattılar. Ünlü yazar ve araştırmacı olan Kadim KOÇ'un bizzat kendisinden Sakarya Meydan Muharebesini dinleme şansını yakaladılar.

Kas

4. Sınıf öğrencilerimiz, Polatlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde görevli antrenörlerimiz Mehmet Tuğra SARIKAYA ve Derya ÖZEN ile koordinasyon-koşu dirili ve dikkat çalışması yaptılar.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk' ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda Atatürk 'ü Anma Programı gerçekleştirildi.

Ekm

Kaymakamımız Sayın Murat BULACAK ve Polatlımızın değerli siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri yöneticileri , okulumuz öğretmenleri Demet YILDIZ ve Özlem GÜMÜŞ KÜÇÜKTEPE' nin hazırladığı ''Dünden Bugünden Geleceğe Kültür Mirasımız '' proje sergisine katıldılar.

Sergimizde milli kültürümüzü yansıtan eşyaların sergilenmesi, öğrencilerimizin söylediği yöremize ait türkülerin eşliğinde  velilerimizin elleriyle hazırladığı sıcacık tarhana çorbası ikramlarıyla  tarihimize yaptığımız yolculuğun gururuyla kalplerimiz ısındı.

Sergimiz yerel basında da yer almıştır.

Ekm

Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılı okulumuzda bir çok etkinlikle coşkuyla kutlandı.

Velilerimizin yiyecek ikramlarıyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl kutlamaları okulumuz öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerle devam etti. Programımız sonunda  okulumuzun iki öğrencisi akıllı saat hediyelerine kavuştu.

Ekm

Öğrencilerimiz Wellness antrenörü Mehmet Tuğra SARIKAYA öncülüğünde yaşlarına uygun egzersizlerle haftaya zinde başladılar.

Ekm

Okulumuzda Tip1 Diyabet Eğitimi yapıldı.Eğitim için gelen Diyetisyen Tuğçenur BULAT YILMAZ ve Hemşire Billur OĞUZ'a teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda 13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında deprem tatbikatı yapıldı.Çok kısa bir sürede okulumuz tahliye edilerek öğretmen ve öğrencilerimizin bu konudaki duyarlılıkları bizleri gururlandırdı. Arama ve tahliye ekibi öğretmenlerimiz okulumzda mahsur kalan bir kedi yavrusunu da tatbikatta kurtararak alkışları topladılar.

Yaptığımız deprem tatbikatı, ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu ve doğal afetlere karşı herzaman  hazırlıklı olmamız gerektiğini birkez daha hatırlattı.