ANKARA / POLATLI - Sevim Aras İlkokulu

Ara

Okulumuzda ''Deprem Çantası Hazırlıyorum'' Projemiz ile öğrencilerimizde deprem farkındalığı oluşturarak sevdiklerimizi ve kendimizi güvende tutmayı amaçlıyoruz.

Ara

Okulumuz 4-C ve 4-B sınıfı öğrencileri tüm canlıların ortak yaşam alanları olan doğanın ekolojik dengesini gözeterek, doğa ile uyumlu bir yaşamı geliştirmek adına geri dönüştürülebilir malzemelerden kuş evleri tasarladılar.

Ara

Okulumuz 4-A sınıfı Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında, meyvelerin sularını sıkarak içerken bir yandan öğrencilerin hazırladığı sunumları dinleyerek yerli malı ürünleri neden tercih etmemiz gerektiğini, C vitaminin önemini tartışarak öğrendiler.

Ara

Okulumuzda, Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şenay Savaş Ardeve ve Çocuk Endokrin Uzman Hemşiresi İlknur Kızılkaya tarafından Okulda Diyabet Programı İşbirliği Protokolü çerçevesinde, Tip 1 diyabetli öğrencilere farkındalık oluşturmak amacıyla insülin ve glukagon uygulama eğitimi verilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İmralı Kaloç , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, ilçemizdeki okul müdürlerimiz ve okulumuz öğretmenleri diyabet eğitimine  katılım ve destek göstermişlerdir.